Δίαιτα Ντουκάν : Που διαφέρει από την Δίαιτα Άτκινς;

July 3rd, 2012

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ducandiet.com, υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο διαιτητικών πλάνων, ωστόσο υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές :

• Μετρήσεις – Η Δίαιτα Ντουκάν (The Dukan Diet) δεν απαιτεί καμία καταμέτρηση θερμίδων, υδατανθράκων ή άλλων θρεπτικών τιμών σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις φάσεις, σε αντίθεση με την Δίαιτα Άτκινς (The Atkins Diet) όπου γίνεται υπολογισμός θερμίδων από την αρχή, αλλά και σε μεταγενέστερο στάδιο.

• Περιεκτικότητα σε λιπαρά – Ενώ η Δίαιτα Ντουκάν επικεντρώνεται στην άπαχη πρωτεΐνη, συμπεριλαμβανομένων των light γαλακτοκομικών προϊόντων, η Άτκινς δεν έχει περιορισμούς στην περιεκτικότητα λιπαρών.

• Φυσικές τροφές – Η Δίαιτα Άτκινς συστήνει shakes, μπάρες και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα, ενώ η Δίαιτα Ντουκάν δίνει μεγάλη έμφαση σε φυσικές τροφές.

• Ποσότητες – Μπορείτε να φάτε όσο θέλετε από τη λίστα των 100 πρωτεϊνούχων τροφών και λαχανικών της Δίαιτας Ντουκάν. Στη Δίαιτα Άτκινς η κατανάλωση λαχανικών είναι περιορισμένη για να διατηρείται η ποσότητα των υδατανθράκων εντός του ημερήσιου ορίου.

• Εξατομικευμένο διαδραστικό πρόγραμμα – Η Δίαιτα Ντουκάν παρέχει εξατομικευμένη online υποστήριξη που παρακολουθεί την πρόοδο σας καθημερινά.

Οι παραπάνω διαφορές εξομαλύνονται με την αναθεωρημένη «Νέα Δίαιτα Άτκινς»



Τα δημοσιευμένα άρθρα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα τον Ιατρό – Διαιτολόγο σας.

Comments are closed.